אם אתם בהריון אחרי ניסיונות מעטים או מרובים אתם ודאי מאושרים עד הגג. אבל מה קורה אם מדובר במצב של הריון לא רצוי? קשה לדעת סטטיסטיקה מדוייקת של מספר ההריונות הלא רצויים, אולם ברור שיש מקרים רבים כאלו כל יום. אם אינכם מעוניינים בהריון, חשוב להתחיל להתמודד עם זה עוד בשלב הקודם, כלומר המנעות ככל הניתן מהריון לא רצוי.
כמובן שדבר זה לא תמיד אפשרי משום שבין הסיבות להריון לא רצוי ניתן למצוא גם הריונות על רקע של תקיפה מינית, לדוגמא. סיבות נוספות להריונות לא מתוכננים כוללות מקרים פשוטים של הריון לא מתוכנן בתוך משפחות נורמטיביות, הריון בנערות בגילאים צעירים ועוד.
המנעות מהריון לא רצוי
הדרך הטובה ביותר להמנע מהריון לא רצוי הוא להשתמש באמצעי מניעה כמו קונדומים או גלולות למניעת הריון. קונדום הוא אמצעי מכני שמונע חדירה של נוזל הזרע לגוף האישה וכך מונע את הפריית הביצית על ידי הזרע. ניתן למצוא מגוון רחב של קונדומים בכל בית מרקחת.
גלולות למניעת הריון שונות מהקונדום בכך שהן אינן אמצעי מכני אלא הורמונים שהאישה לוקחת על מנת למנוע את התפתחות הביצית, וכך למנוע מראש את היווצרותו של הריון לא רצוי. את הגלולה ניתן לקנות רק עם מרשם של רופא והן חייבות להיות מותאמות לאישה לאחר בדיקה אצל רופא הנשים. את הגלולות למניעת הריון יש לקחת יום-יום לפי הוראות היצרן. אם שכחת לקחת גלולה, היעילות שלהן במניעת הריון יורדת מאוד ולכן כדאי להימנע מקיום יחסי מין מיד לאחר מכן, וכן להתייעץ עם רופא הנשים.
הגלולה שאחרי
אם לא נקטתם באמצעי המניעה שהוזכרו לעיל או שקרתה איזו תקלה, ניתן עדיין להמנע מהריון לא רצוי על ידי נטילת ה-"גלולה שאחרי" (פוסטינור) תוך 72 שעות ממועד קיום יחסי המין.
חשוב מאוד לקחת את גלולת הפוסטינור קרוב ככל שניתן למועד קיום יחסי המין, משום שכך היעילות שלה גדלה. אם חלפו מעל 72 שעות, גלולת הפוסטינור אינה יעילה כבר. בכל מקרה חשוב לקרוא את העלון לצרכן לפני נטילת הגלולה שאחרי.
מה אם כבר נכנסתי להריון לא רצוי?
אם נכנסת להריון לא רצוי מכל סיבה שהיא, את צריכה ראשית להחליט האם תרצי להמשיך עם ההריון וללדת את התינוק, או לבצע הפסקת הריון (הפלה יזומה). אם החלטת להמשיך עם ההריון חשוב שתתחילי במעקב הריון אצל רופא הנשים שלך, וכן תתחילי בביצוע בדיקות ההריון הנחוצות מוקדם ככל הניתן.
אם החלטת לבצע הפסקת הריון, חשוב שתבצעי זאת במכון מוכר ומסודר על מנת שלא לסכן את בריאותך. על מנת לבצע את הפסקת ההריון תצטרכי לגשת לועדה להפסקת הריון שתאשר את ההפלה היזומה. עד שבוע 23 להריון, הפסקת הריון מאושרת על ידי ועדה רגילה ולאחר מכן על ידי ועדת על. גם השימוש בטכניקות השונות לביצוע הפסקת הריון (כדורים, גרידה, בלון או פטוציד) תלוי בשבוע ההריון בו מבצעים את ההפלה היזומה.
הריון ולידתו של ילד הם החלטות חשובות בעלות השלכות מרחיקות לכת עבורכם כהורים ועבור התינוק שנולד. לכן, חשוב להימנע ככל הניתן מכניסה להריון לא רצוי, על ידי שימוש נכון באמצעי מניעה. אם כבר נכנסת להריון לא רצוי, התייעצי עם חברות, עם משפחה ועם בן הזוג והחליטי איך תרצי להמשיך. אם תחליטי ללדת את התינוק , אנו מאחלים לך ולילד המון הצלחה. אם תחליטי לבצע הפסקת הריון, כדאי שתגשי לועדה להפסקת הריון מוקדם ככל הניתן.
מידע נוסף על הפסקת הריון